Lakossági virágosítás program

Célja:

A paksi családi házak, lépcsőházak és utcák környezetének szebbé tétele, a város virágosításának elősegítése.
A programban résztvevők tavasszal – a helyezésüknek megfelelő számú – virágpalántában részesülnek. A jelentkezők a házak, lépcsőházak és utcák környezetét a képviselőjük által kiválasztott egynyári virágokkal díszítik, így a város szépítése mellett hozzájárulnak a lakók és a járókelők közérzetének javításához is.

Célközönség:

Kizárólag paksi és Pakshoz tartozó települések (pl Dunakömlőd, Csámpa) házainak, lépcsőházainak tulajdonosai és utcák lakosai.

Program menete:

A jelentkezőket a nyár során egy alkalommal külső szemlén értékeli a bizottság. A szeptemberi eredményhirdetésen kerülnek átadásra az oklevelek, valamint a bronz, ezüst és arany minősítések. A díjátadó során adott virágtípusok közül lehet leadni a palánták iránti igényt. Az így kiválasztott virágpalánták az elkövetkező év tavaszán, előre meghirdetett időpontban kerülnek kiosztásra.

Csak a közterületről belátható virágos területeket tudjuk értékelni!

Minden év áprilisában várjuk a jelentkezéseket a honlapunk aktuális híreiben megjelenő jelentkezési lapot kitöltve. A jelentkezési lap közvetlenül a honlapunkon is kitölthető/beküldhető, vagy személyesen irodánkban is leadható.

Eredményhirdetés: Az Alapítvány, a Lakossági,- és Munkahelyi Virágosítási Verseny eredményhirdetését minden év szeptemberében tartjuk. Az arany-, ezüst- és bronzminősítésben részesülők külön értesítést kapnak a díjátadó időpontjáról, ahol oklevelet és kerámia plakettet vehetnek át. Minden résztvevő, aki részt vett a versenyen emléklapot és kerámia ajándéktárgyat vehet át.

A helyezésnek megfelelő virágpalántákat következő év tavaszán vehetik át a résztvevők.

Arany minősítés: 100tő    Ezüst minősítés: 75tő    Bronz minősítés: 50tő    Minden egyéb résztvevő: 30tő

Nagy népszerűségnek örvendő programunkat lehetőségeinkhez mérten minden évben meghírdetjük. A kertek zsűrizése várhatóan július első hetében történik.

Legyen szebb, virágosabb közvetlen környezetünk és városunk! Tegyünk érte közösen!

Jelentkezzen itt:

Virágosítási jelentkezési lap

Kategóriák

(Kérjük válassza ki, melyik kategóriára jelentkezik!)

Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy az értékelésnél csak a közterületről belátható virágos részeket tudjuk értékelni!

Elöző cikk
    Következő cikk