Lakossági virágosítás program

Célja:

A paksi családi házak, lépcsőházak és utcák környezetének szebbé tétele, a város virágosításának elősegítése.
A programban résztvevők tavasszal – a helyezésüknek megfelelő számú – virágpalántában részesülnek. A jelentkezők a házak, lépcsőházak és utcák környezetét a képviselőjük által kiválasztott egynyári virágokkal is díszítik, így a város szépítése mellett hozzájárulnak a lakók és a járókelők közérzetének javításához is.

Célközönség:

Kizárólag paksi és dunakömlődi házak, lépcsőházak tulajdonosai és utcák lakosai.

Program menete:

A jelentkezőket a nyár során egy alkalommal külső szemlén értékeli a bizottság. A szeptemberi eredményhirdetésen kerülnek átadásra az oklevelek, valamint a bronz, ezüst és arany minősítések. A díjátadó során adott virágtípusok közül lehet leadni a palánták iránti igényt. Az így kiválasztott virágpalánták az elkövetkező év tavaszán, előre meghirdetett időpontban kerülnek kiosztásra. Csakis a közterületekről belátható virágos területeket tudjuk értékelni!

A 2020 évi versenyre április 23.-ig lehetett leadni a jelentkezéseket, ahol a kertes ház kategóriában 150, lépcsőház kategóriában 9, utca kategóriában 8 nevezés érkezett.

Eredményhirdetés: Az Alapítvány, a Lakossági,- és Munkahelyi Virágosítási Verseny eredményhirdetését 2020. szeptember 03-án tartotta. A pandémiás helyzet előírásainak betartása mellett az arany-, ezüst- és bronzminősítésben részesülők díjátadója, külön egyeztetett időpont alapján történt.

Az arany-, ezüst- és bronzminősítésben részesülők emlékplakettet, a többi résztvevő csepegtető virágöntözőt vehetett át. A kerámiák Kozák Éva keramikus munkái.A helyezésnek megfelelő virágpalántákat 2021 tavaszán vehették át a résztvevők.

Nagy népszerűségnek örvendő programunkat 2021. évre is meghírdettük, melyre összesen 200db nevezés érkezett! A kertek zsűrizése várhatóan július első hetében lesz, míg az eredményhírdetést szeptember elejére tervezzük.

Jelentkezzen itt:

Virágosítási jelentkezési lap

Kategóriák

(Kérjük válassza ki, melyik kategóriára jelentkezik!)

Felhívjuk a résztvevők figyelmét, hogy az értékelésnél csak a közterületről belátható virágos részeket tudjuk értékelni!

Elöző cikk
    Következő cikk